Asociatia Romana de Mediu
member of


Atestare experti de mediu


Catalog electronic al expertilor si companiilor de mediu


Despre | Agenda | Parteneri | Lista invitati | Lista participantilor | Declaratie | Galerie

Romania - 10 ani in mediul european
07 Iunie 2017, Bucuresti
ORELE 09.30-13.30,
Palatul Bragadiru, Calea Rahovei 147-153, Bucuresti 050892, Sector 4, Romania

Anul acesta se implinesc 10 ani de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana.

Daca ar fi sa facem un bilant al primilor 10 ani in mediul European, probabil acesta ar imprumuta caracteristicile unui sofism caci, in aparenta, desi situatia mediului nu este intocmai pe un fond incurajator, exista o evolutie semnificativa in acest domeniu.

Romania a imprumutat, adoptat si implementat in acesti primi 10 ani de la comunitatea europeana strategii, gandiri libere si flexibile menite sa reduca agresivitatea fata de mediul inconjurator si a dezvoltat concepte pentru a imbunatati ceea ce se numeste sustenabilitate si dezvoltare durabila.

Retrospectiv, daca ar fi sa analizam situatia, printr-o succinta radiografie, consideram ca schimbarea s-a facut progresiv, cu pasi mici, dar persuasiv.

Desigur, mai sunt multe de invatat, avem nevoie de unitate, inovatie si oameni bine pregatiti care pot sustine si suda aceasta veriga.

Ne-am dori ca peste alti 10 ani, demersurile noastre, ale tuturor, sa aiba rezultate satisfacatoare si mult mai bine pozitionate atat in Uniunea Europena, cat si in Romania. Va propunem sa indepartam barierele, sa fim increzatori si sa ne continuam eforturile in a oferi un mediu sanatos si curat copiilor nostri si generatiilor care ne vor urma.

Ionut Georgescu

Presedinte
Asociatia Planeta Verde

Ioan Gherhes

Presedinte executiv
Asociatia Romana de Mediu

"Pamantul ofera suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu si lacomia lui" (Mahatma Gandhi)

*Pentru mai multe detalii cu privire la participare, o puteti contacta pe Mihaela Papazu - Director Executiv - Asociaţia Planeta Verde / 0740 01 70 40 / mihaela.papazu@green-planet.ro