Asociatia Romana de Mediu
Asociatie de utilitate publica declarata prin HG 447 din 21 Iunie 2018
Certificat ISO14001
no.205340/A/0001/UK/Ro
member of

Despre | Agenda | Parteneri | Lista invitati | Inregistrare | Lista participantilor

SEMINAR
Evaluarea adecvata - legislatie, reglementari, metodologie de elaborare
Joi, 22 Iunie 2017, Timisoara.
ORELE 09.30-17.00,
USAMVB "Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara, Facultatea de Agricultura, Calea Aradului 119

Asociatia Romana de Mediu, in parteneriat cu Ministerul Mediului, si USAMVB Timisoara, Facultatea de Agricultura va invita sa luati parte la seminarul privind "Evaluarea adecvata - legislatie, reglementari, metodologie de elaborare"

Acest eveniment se va desfasura in data de 22 iunie , incepand cu ora 9.30 la USAMVB "Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara, Facultatea de Agricultura, Calea Aradului 119.

Evaluarea adecvata se subscrie si se elaboreaza in cadrul procedurilor de reglementare din punct de vedere al protectiei mediului a planurilor, programelor si proiectelor care pot avea impact asupra ariilor naturale protejate.

Seminarul va oferi cadrul de dezbatere a problemelor actuale privind ariile naturale protejate, modul de reglementare a activitatilor cu potential impact asupra mediului precum si aspectele, uneori controversate, legate de metodologia de elaborare a studiilor de evaluare adecvata.

In acest context, invitatia se adreseaza principalilor actori implicati in elaborarea si avizarea studiilor de evaluare adecvata si anume, reprezentanti ai administratiei publice locale (consilii judetene si primarii), custozi/administratori de arii naturale protejate, autoritati de mediu si consultanti.

Reprezentantii Ministerului Mediului si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului vor aduce clarificari privind prevederile legale in domeniu. Pentru a da consistenta discutiilor vor fi prezentate si dezbatute studii de caz privind modul de elaborare si avizare a studiilor de evaluare adecvata.

Asociatia Romana de Mediu apreciaza ca intalnirea tuturor partilor implicate poate aduce clarificari importante in elaborarea si aprobarea acestor studii.